Yhdistyksen esittely

Suomen Koulutetut Ekokampaajat ry (SuKE ry) on perustettu huhtikuussa 2017. Yhdistys on tarkoitettu koulutuksen saaneille ekokampaajille.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia koulutettuja ekokampaajia yhdistävänä toimintaympäristönä, ajaa ja valvoa koulutettujen ekokampaajien yksilöllisiä, yleisiä ja yhteisiä etuja.

Yhdistyksen toisena tärkeänä tehtävänä on tarjota kuluttajalle ajantasalla olevaa tietoa ekologisista hiustenhoidoista sekä ohjata heidät turvallisiin koulutettujen ekokampaajien käsiin.

Hallitus vuodelle 2021-2022

Tiina Talvensaari (Helsinki)
Koulutettu ekokampaaja, valmistunut v. 2004
info@koulutetutekokampaajat.fi

Parturi-kampaajaksi olen valmistunut Helpa:sta vuonna 1999, ekokampaajan lisäkoulutuksen olen suorittanut vuonna 2004 Prakticumissa. Urani varrella olen toiminut luottamustehtävissä mm. Suomen Ekoyrittäjissä, sekä nyt Suomen Koulutetut Ekokampaajat ry:ssä.
Liikkeeni Huili tila on syntynyt tahdosta luoda hyvää ympärillemme. Yhtenä yritystoimintaani ohjaavana kultaisen lankana on huolenpito ja kunnioitus ympäristöämme kohtaan. Haluan työssäni tehdä valintoja, joilla pystyn vaikuttamaan siihen, kuinka paljon työni kuormittaa ympäristöä. Haluan toimia lempeänä suunnannäyttäjänä siinä, miten arkisilla valinnoilla voi vaikuttaa omaan jalanjälkeen tässä maailmassa.
Perhe, läheiset ja luonnossa vietetty vapaa-aika ovat minulle kaikki kaikessa. Lapio, vasara ja kirves tuovat täydellistä vastapainoa saksille ja föönille. Vanhan talon vaaliminen, sen remontoinnin, sisustamisen ja pihatöiden parissa puuhastelu ovat suosikkihommia töiden ulkopuolella.
Asiakkaani ovat tärkein inspiraation lähde työssäni. He antavat päivittäin minulle mahdollisuuden kehittyä ja luoda uutta.
Ekokampaajakollegat ovat myös keskeisessä roolissa työssäni, on upeaa olla osana ekokampaajien kasvavaa, todella ammattitaitoista joukkoa.

Tiina Matilda Suhonen (Helsinki)
Varapuheenjohtaja, hallituksen jäsen
Koulutettu ekokampaaja, valmistunut 2019

Marjo Kaarakka (Tornio)
Hallituksen jäsen

Minttu Laurila (Helsinki)
Sihteeri,  jäsentietojen päivitys, laskutus
Koulutettu ekokampaaja, valmistunut v. 2013
sihteeri@koulutetutekokampaajat.fi

Olen Minttu , yritykseni on Piparminttu Helsingissä. Olen käynyt ekokampaajan lisäkoulutuksen  Prakticumissa vuonna 2013. Työskentelyssä ekokampaajana on upeaa, että voi tehdä arvojensa mukaista työtä ympäristötietoisesti. Työ ekokampaajana on mielekästä , koska voin tehdä oman osani luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä. Unelmani työssäni onkin viedä mahdollisimman ympäristöystävälliseksi liiketoiminta. Energiatehokkuus, kiertotalouden hyödyntäminen sekä yhteistyö eri sidosryhmien kanssa onkin iso osa Piparmintun liiketoimintaa. Olen ollut luottamustehtävissä Suomen koulutetut ekokampaajat yhdistyksessä, kunnallispolitiikassa  (Vihreät) sekä lautakunnissa.  Perheeseeni kuuluu karvaisia sekä suomuisia kavereita . Voit bongata minut dyykkaamasta koirien kanssa tai erilaisten urheiluharrastusten parista. Kouluttauduin mielelläni uuden äärellä ja olenkin yhdeltä ammatiltani trimmaaja!  Opintoja olen käynyt myös sosiaalipolitiikan puolelta. Ympäristöarvojen lisäksi minulle tärkeää on ihmisten tasa-arvo.

Ulla Brandt (Tuusula)
Hallituksen varajäsen
Kouluttaja, koulutettu ekokampaaja , valmistunut v. 2016

Olen Ulla Brandt hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon ja erikoisammattitutkinnon opettajana Keudassa Tuusulassa jossa opetan myös ekokampaajia.
Olen valmistunut ekokampaajaksi 2016 Prakticumista
Tavoitteenani on levittää ekokampaajan ammattiosaamista eteenpäin ja saada uusia ekokampaajia työelämään mahdollisimman hyvillä tiedoilla ja taidoilla. Haaveilen vielä tekeväni itse joskus ekokampaajan liiketyötä osittain opettamisen ohella.
Työn ulkopuolella teen paljon käsitöitä ja viihdyn keväästä syksyyn kesämökilläni järven rannalla. Kasvatan chilejä ja yrttejä. Teen myös itse palasaippuaa ja pidän niiden teosta myös kursseja.
Inspiraationi lähteenä ovat kaikki jotka haluavat oppia ekojuttuja ja ovat niistä kiinnostuneita ja erityisesti he jotka haluavat jakaa osaamistaan eteenpäin.

Mia Pihlasto (Turku)
Hallituksen varajäsen
Koulutettu ekokampaaja, valmistunut v. 2013

Olen Mia Pihlasto ja yksi yhdistyksen perustajajäsenistä.
Olen naimisissa ja minulla on kaksi, jo aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi.

Olen valmistunut hiusalalle 1986.
Työskentelin vuosia laivoilla mm. Turku-Tukholma-, Helsinki-Tukholma-, Helsinki-Tallinna- ja Helsinki-Rostock-linjoilla.
Vuodesta 2003 liikkeeni sijaitsi Helsingin Kalliossa ja reissaaminen jatkui Turun ja pääkaupungin välillä.

Valmistuttuani ekokampaajaksi 2013, päätin palata kotikaupunkiini.
Avasin 2014 kaupungin ensimmäisen 100% ekokampaamon, Pure Orangen, Turun keskustaan.

Ekokampaajana olen pyrkinyt tuomaan erilaista näkökulmaa kauneuteen ja esim. vanhenemiseen.
Ihminen on myös ekosysteemi, minkä tasapainoa ei pitäisi horjuttaa. Sen ymmärtäminen on avannut minulle paljon suuremman ikkunan.

Olen halunnut ekokampaajana tukea niitä lukuisia naisia, jotka ovat yrittäneet päästä eroon värjäyskierteestä, allergisoitumisen tai muun syyn takia.

Harmaantuminen ei ole kamalaa, vaan sitäkin voi ja kannattaa katsoa toisesta perspektiivistä.
Ikääntyminen ja harmaantuminen on täysin luonnollista ja kaunista.
Siitä pitäisi olla enemmänkin ylpeä, sillä valitettavasti kaikki eivät sitä saavuta.

Kauneinta on, kun näkee ihmisen, joka arvostaa itseään ja uskaltaa antaa sen näkyä.

Puutarhanhoito ja valokuvaus ovat lähellä sydäntäni.
Tykkään myös ommella, tuunata ja kunnostaa vanhoja esineitä.

Bokashoin, eli hapatan biojätteeni mullaksi ja ihailen pihallani asustavaa matoarmeijaa.
On ihanaa katsella, miten kasvit ja maaperä voivat hyvin ja pikkulinnuilla riittää kiskottavaa maasta.
Omassa pihassa ”möyriminen” antaa perspektiiviä luonnon monimuotoisuuteen.
Se on suurempaa, kuin voi edes käsittää ja se tekee kaikesta niin mielenkiintoista!